Cateva lucruri pe care vreau sa le clarificam!

In acest articol, scurt, dar eficient, as dori sa dobor inca cateva mituri legate de lumea fitness-ului:

  1. BATOANELE PROTEICE pe care le gasesti pe toate rafturile cu suplimente si care tu crezi ca te vor ajuta sa slabesti sunt pline de carbohidrati simpli (zahar), in cele mai multe cazuri cantitatea carbohidratiilor este mai mare decat cantitatea de proteina continuta in produs. Recomand sa fie servite ca si o gustare intr-e mese si NICIODATA folosite in momentul in care vrei sa slabesti.
  2. Doar ANTRENAMENTELE CARDIO nu te vor face sa arati tonifiat/tonifiata si cu forme frumoase si voluminoase. Pentru asta ai nevoie de antrenamente predominant cu greutati (genuflexiuni/ fandari/ indreptari) pe care sa le combini si cu cele cardio.
  3. EXERCITIILE pentru abdomen NU indeparteaza grasimea de pe abdomen. Ele iti intaresc muschii abdomenului, ii dezvolta sub stratul de tesut adipos dar nu vor face grasimea din acel loc sa dispara nici daca faci 2000 de abdomene/zi. Avand grija la mancare si facand antrenamente inteligente care sa includa grupele musculare mari, consumul de calorii fiind astfel mai ridicat, vei fii surprins cat de repede va trebui sa mai strangi o gaura la curea.
  4. ANTRENAMENTELE CU ANTRENOR sunt cu 70% mai eficiente decat daca le-ai face singur. Motivatia pe care ti-o aduce, planul de antrenament bine pus la punct, sfaturile pe care ti le da, atentia ca antrenamentul sa se desfasoare in siguranta si faptul ca te ajuta sa iti schimbi stilui de viata, il face pe ANTRENOR un element cheie in atingerea obiectivelor tale.
  5. ANTRENAMENTELE PERSONALE vs ANTRENAMENTELE “(personale)” DE GRUP. Antrenamente de grup, care sunt compuse din doua sau mai multe persoane, sunt recomandate pentru cei care au o baza in fitness (ex: sti cum sa executi o genuflexiune corect), cand au dobandit deja o anumita rezistenta fizica si antrenorul considera ca poate asocia la acelasi antrenament minim doua persoane. In schimb, ANTRENAMENTUL PERSONAL (antrenament 1 la 1), il recomand atunci cand esti la inceput de drum in lumea fitnes-ului, cand exista problemele de sanatate sau obiectivele tale sunt diferite fata de restul (ex. antrenamente de anduranta, necesare pregatirii pentru triatlon).

Prin urmare, draga cititorule, cheia succesului in fitness, in a-ti atinge telul, este echilibrul intre ce mananci, cat si cum te antrenezi si nu in ultimul rand, pe cine alegi sa te indrume in tot acest proces!

Spor la treaba!