Antrenamentul de tip CIRCUIT

Antrenamentul de tip CIRCUIT este o modalitate foarte buna de a-ți îmbunătăți forța, rezistența, tonusul muscular și de a scădea din procentul de țesut adipos. Totodata, variind exercitiile, plictiseala nu va apărea (ca și atunci când faci doar banda sau stepper) . Fiind un antrenament in mare parte de tip aerob acesta poate fi compus din 6 pana la 10 exerciții pentru grupe musculare diferite și se executa fără pauza între ele. Fiecare exercitiu poate fi executat după un numar de repetari sau pe intervale de timp (secunde), cu o scurta pauza între exerciții (ex. 10 sec). Acest antrenament se poate adapta in funcție de ‘nivelul de fitness’ al fiecăruia, dar bineînțeles nu va avea același rezultat pentru fiecare; deoarece un antrenament care este eficient pentru o persoana, poate sa fie mai puțin eficient pentru alta, este recomandat sa lucrezi cu un antrenor care sa îți adapteze antrenamentul in funcție de obiectiv.

Încălzire: 10 min alergare pe banda

REPETARI            EXERCIȚIU                                                                     SERII: 6

20                     Kettlebell swing B 20/ F 12 kg

15                     Burpees cu mingea medicinala

10                     Flotări la triceps

25                     Aruncări cu “smash ball”

20                     Echere

10                     Genuflexiuni cu săritura

Stretching la final de antrenament.

Pauza dintre serii 1′ 30″. Pe măsura ce avansezi și circuitul devine ușor, poți progresa scăzând pauza dintre serii cu 15 secunde după fiecare set sau adăugând câte un exercitiu.

Recomand sa îl faci de 2 – 3 ori pe săptămâna.

Dacă obiectivul tău este acumularea de masa musculară, aceasta rutina de antrenament nu ar trebui sa se găsească in planul tău!

Spor, draga cititorule!

Sursa de inspirație: www.bodybuilding.com, www.shape.com